Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 22:48 - Мои размисли върху романтичните взаимоотношения
Автор: lonestar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1669 Коментари: 0 Гласове:
0



      Не знам дали защото чета твърде много книги, или гледам твърде много романтични филми, но моята идея за романтика коренно се различава от тази на повечето ми познати. Те наблягат върху това, че правят неща, които обикновено не минават за романтични (чакане на закъсняла приятелка, купуване на някои дамски принадлежности и т.н.), докато за мен романтични са добрата стара разходка на лунна светлина, букет цветя, ей така, без повод, пък дори и отварянето на вратата и отместването на стола, за да седне дамата. 
     Доста мъже се оплакват, че не разбират жените. Моят въпрос към тях е - слушате ли ги внимателно? Или просто чувате безмислено женско бръщолевене? Наблюдавате ли ги добре? Или просто ги гледате с едно око докато с другото гледате някоя "тунингована" мацка? Защото ако ги слушате внимателно и ги наблюдавате добре ще успеете да вникнете в желанията им. Жените имат навика, попитани какво искат за подарък, да отговарят "О, нищо" и като го получат (нищото,защото мъжете разбират буквално) се цупят и сърдят, мъжете се ядосват и става доста неприятно. За да се избегнат този род ситуации, излезте с любимата жена на разходка и я наблюдавайте по какво се заглежда, заслушайте се за реплики от сорта на "Колко е красиво", "Винаги съм искала такова" и т.н. Дори само изражението й се променя като види нещо, за което копнее, просто трябва да я наблюдавате внимателно.Има и слуачи, в които жената си казва ясно и точно какво иска, но мъжът й пренебрегва това и продължава постарому. Ако жена ви си пада по стари филми, защо не я изведете на вечеря в някой пиано бар и не потанцувате на стари песни. Дори и да не сте Фред Астер тя със сигурност ще оцени жеста и ще ви се отблагодари, The Way You Look Tonight на Франк Синатра е един чудесен начин да я накарате да се усмихне и засияе, да й покажете колко е красива и как мисълта за нея повдига духа ви. Може и да й организирате вечеря на свещи и тиха музика вкъщи. Пак изтъркано, но защо пък не? Нали модата се завръща. Важното е да я опознаете добре и да правите жестове, които сте се убедили, че ще й харесат. Най-голямата грешка е да мислите как ще изглеждате в нечий други очи, дали няма да ви сметнат за старомоден глупак. Важното в случая е как ще ви приеме тя. Дори и малко да ви изглежда странно, бъдете сигурен, че ще предизивкате много усмивки, а по-късно и спомени пораждащи умиление. И това важи не само за мъжете.
     Ежедневието и рутината убиват всичко - романтиката, първоначалния екстаз, притъпяват чувстватата, а напрежението и стреса изострят погледа върху негативите. Ако цените партньора си и искате да го задържите, бъдете изобретателни, правете си изненади, флиртувайте един с друг както в началото, защото иначе единия от двамата започва да се оглежда за нещо друго - ново и вълнуващо и връзката постепенно се разпада. Когато мислите за изненади, опитайте се да мислите и като човека до вас, защото в един момент на вас ви се струва, че много ще й/му хареса, а всъщност става точно обратното. В крайна сметка никога не забравяйте какво сте видели първоначално един в друг и не се страхувайте от компромисите.






Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lonestar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 124318
Постинги: 56
Коментари: 87
Гласове: 238
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930