Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2007 13:49 - Наръчник на пътуващия в градския транспорт
Автор: lonestar Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2583 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2007 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Блажени са тези,на които не им се налага всеки ден да пътуват с градския транспорт до работа.Те могат и да не четат по-нататък,но е хубаво да знаят какво ги очаква(в случай,че са кацнали с последния кораб от Марс) ако им се наложи да използват този изключително приятен,бърз,любим на всички начин за придвижване.

   Такааа значи преди да се качите е много важно да се обуете подобаващо-сложете си обувки с възможно най-дебелата подметка-чужди крака ще газите все пак
.
   Вземете си чадър дори и да няма изглед да завали-трябва да се създава ред в превозното средство.

   Излейте си поне едно шише парфюм иначе рискувате да се осмърдите на кашони,вестници или на някой други човешки миризми,за които мисля и сами можете да се досетите;)

  Когато сте вече на спирката отидете до таблото и започнете да обсъждате с най-близо стоящия до вас как нищо не й е на ред на тая държава,дори и транспорта.Ако си хванете и някой,който слуша музика още по-добре - ще му развалите рахата,бонус 2 точки.

     В сладки приказки забелязвате,че рейсчето/трамвайчето/тролейчето наближава.Внимание!Разкършете пръсти и заемете стартова позиция веселбата започва!

    Когато превозното средство акостира застанете точно пред вратата,за да не може никой да се качи пред вас,но и никой да не може да слезе.Още по-добре ще направите ако стъпите с един крак на първото стъпало-така на слизащите ще им е още по-трудно да слязат.
   
    Ако някой нещастник все пак е успял да ви предреди пред вратата,дайте му начален тласък.Като го подпрете едно хубаво и му приложете цялата си възможна сила-позвелено е всичко-ръце,крака,рамена и една главичка му праснете ако трябва.Вариант 2-хванете се за рамото му и се изтласкайте с всичка сила вътре.
   
    Ето,че вече сме вътре . Сега най-важното е да се бутате и ръчкате като за световно . Отново припомням,че всичко е позволено ръце, крака, чадъри, бастуни,ако носите някой вестник не се притеснявайте да халосате всеки който ви пречи
.
    Дано да сте помъкнали и много багаж-грехота е да се пътува без поне една обемиста чанта,която да размахвате наляво-надясно.

    Щом се качите веднага сканирайте за празни места.Ако няма е забранено да се мърдате от вратата-нищо,че слизате след 10 спирки-стойте там,за Бога! Какво от това,че по средата е празно вратата е мястото за стоене.

   Ако няма къде да се хванете използвайте стоящия до вас-той няма да има нищо против.Ако се изморите облегнете се на човека зад вас-за него ще е удоволствие.

    Нооо ако видите,че се освобождава място-тичайте,няма значение как-просто давайте! Блъскайте се,ръчкайте с лакти,настъпвайте ама яко така че да се чуе хубаво изхрущяване на пръсти.

   Шофьора 100% няма да кара според вашия вкус-нахранете го едно хубаво-и него и цялата му рода.

   Като се настаните си извадете мобилката наберете си Лорчето и на висок глас започнете да си обсъждате последния купон,кой с кого се е забил и т.н. Ако някой контрольор вземе да ви прекъсне или някой от пътниците се осмели да ви направи забележка му се разкрещете едно хубаво как му липсват първите 7 години.

   Когато дойде време да слизате се добутайте до вратата без да се извинявате и да питате дали има за слизане-достатъчно е,че вие трябва да слезете. Не забравяйте да уфкате убедително и да стъпчете възможно най-много крака-гледайте да газите предимно чистите и нови обувки иначе няма да се каже,че сте пътували пълноценно.

   Когато се отвори вратата се изсипете възможно най-бавно и плавно.Колкото повече хора сте настъпили и насинили в рейса толкова по-леко ще ви е на душата и по-добре ще ви мине денят.

   Ако слизате на някоя важна спирка(в смисъл-на която спира повече от едно превозно средство) спрете на място там където сте слязли,за да не може никой зад вас да си хване това,за което бърза.Приятно пътуване!

      P.S. Докато си чакате (не)спокойно на спирката НЕ се разсейвайте,иначе рискувате главата ви да бъде отнесена от някое огледало за обратно виждане.Залягайте веднага щом усетите нещо да се приближава изотзадзе:)


Тагове:   транспорт,   наръчник,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sandokan - и не забравяите
24.04.2007 14:02
шофьора задължително слуша оглушително чалга. та ако сте фенове на тази черна музика дерзаите, ако не изберете маршрутка и дано поне на музика случите, щото то и там същите принципи важът и дори с по голяма сила, като се има предвид ограниченото пространство.

а иначе блогчето ти е много хубаво...
цитирай
2. monologa - zserty.blog.bg
24.04.2007 14:14
концерт на цената на билетче от градския транспорт

прочетете го! много ми хареса. Не само чалга може да се слуша в превозните обществени средства...

цитирай
3. metmaya - . . . гледайте мрачно, докато сед...
24.04.2007 15:11
...гледайте мрачно, докато седнете, след това меланхолично през прозореца...

умрях от смях, ама ми иде да зарева с глас...
цитирай
4. metmaya - . . . гледайте мрачно, докато сед...
24.04.2007 15:12
...гледайте мрачно, докато седнете, след това меланхолично през прозореца...

умрях от смях, ама ми иде да зарева с глас...
цитирай
5. lonestar - благодаря
24.04.2007 15:18
за добавките ако се сетите още нещо-моля допълвайте;)
цитирай
6. анонимен - Да ви кажа честно аз съм от Ямбол и ...
24.04.2007 16:11
Да ви кажа честно аз съм от Ямбол и слава Богу тук нямаме такива проблеми с градския транспорт. Даже много често ми е правело впечатлени че малките деца, тийнагъри абе изобщо младите хора правят място за сядане на някой по-възрастен. Не че и тук няма навалици по автобусите нищо че сме малъкград, но долу-горе нешата не са толкова зверски, като изключим разбира се състоянието на самите автобуси...ей там вече положението е трагично.
цитирай
7. cecka1504 - Хихихи!
24.04.2007 16:37
Много готско написано! Забавлявах се! А знаете ли (предполагам много от вас - да), че в Италия презозните средства на градския транспорт имат регламентирани входове и изходи. Примерно - крайните две врати са за качване, средните (една или две на брой) - за слизане. Хората са го измислили и, представете си - ефективно е. Защо и тук да не се приложи? Просто трябват едни надписи "Качване" и "Слизане" на съответните места и, разбира се, тези надписи да се четат от целокупния возещ се народ и да се спазва. Толкова ли е сложно...
цитирай
8. анонимен - ха-ха-ха
24.04.2007 17:47
Луди хора много!През живота си не изливах толкова смях,колкото докато четох тези редове!
Ето още една съмишлини4ка!!!

RESPECT
цитирай
9. melpomena - :)
25.04.2007 08:31
Хехе, много добро описание на градския! Поздравления! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lonestar
Категория: Лични дневници
Прочетен: 124322
Постинги: 56
Коментари: 87
Гласове: 238
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930